Tilgængelighedserklæring

Gentofte Studenterkursus forpligter sig til at gøre webstedet https://gsk.dk/ tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://gsk.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Gentofte Studenterkursus, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://gsk.dk/

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet, Vurdering er foretaget af ekstern part.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Vi har haft vores web-bureau til at lave en teknisk gennemgang (ved brug af Siteimprove Accesibility Checker plugin i Chrome) og give anbefalinger i forhold til tilretninger i CMS, som vi selv har udført.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Virtuel rundtur
    Vi har på websitet en virtuel rundgang på skolen. Rundgangen bliver leveret af google/3. part, hvorfor vi ikke kan sikre webtilgængelighed.
  • 3. part formular
    på https://gsk.dk/optagelse/tilmelding-til-studiestart figurerer der en formular, der er leveret af 3. part, hvorfor GSK ikke har indflydelse på webtilgængeligheden.
  • Videoer uden undertekster
    Langt hovedparten af videomaterialet er tekstet, men der figurerer enkelte videoer uden undertekster. Der er tale om markedsføringsmateriale, der bliver revideret i en kommende tid.
  • iFrame styling i HTML
    Der forekommer et par embeddede videoer og andet indhold indsat med iframes. Disse er stylet i html, selvom det bør ligge i CSS, men der er ikke teknisk mulighed for at ændre på dette.
  • "Læs mere" knapper
    Rundt omkring på siden, har vi nogle CTA moduler, hvor der fremgår en generisk knap, med link-teksten "Læs mere". Vi vil i smarbejde med vores webbureau kigge på en alternativ løsning til link-tekst på knapperne, så vi kan opdatere dem selv og gøre dem mere detaljeret baseret på link-destinationen.
  • "i" og "bold" tags er brugt til styling i HTML
    Der benyttes nogle styling tags, som i dette CMS ikke kan ændres til nyere taksonomi såsom strong.
  • Links
    Vi er i en proces med at rette alle links på siden til, så de overholder de nye krav, men der kan forekomme steder, hvor de ikke er blevet opdateret endnu.
  • Alternativer/beskrivelser til billeder
    Vi er i en proces med at sikre gode beskrivelser til alle forklarende billeder og illustrationer, så de overholder de nye krav, men der kan forekomme steder, hvor de ikke er blevet opdateret endnu.
  • PDF-dokumenter
    Flere steder på sitet forekommer der links til PDF-dokumenter, som ikke nødvendigvis alle overholder webtilgængelighedskravene. Vi er i en process med at gennemgå alle pdf-dokumenter publiceret efter 23. sepetmber 2018.
  • Brug af tabeller
    Enkelte steder på siden er teksten organiseret i tabeller som ikke lever op til webtilgængelighedskravene. Vi er opmærksomme på dette og er i en proces med at rette til og finde alternative måder at vise informationen på. De vil løbende blive justeret.

Uforholdsmæssig stor byrde

  • Kontrast minimum
    Identitets-farver (vores grafiske identitet) opfylder ikke kravene til kontrast fuldstændig, dog næsten, på samtlige sider. Vi vurderer at det er for stor en byrde at ændre på vores grafiske identitet for at opfylde kravene 100%, da det vil medføre større ændringer på andre medier også udover web.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Intern uddannelse af personer, der arbejder med websitet i forhold til at forstå forhold omkring webtilgængelighed. Pt er der en brand/identitetsproces igang, som forventeligt medfører nyt website. Derfor sætter vi ikke yderligere ressourcer af til optimering af nuværende website.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den ansvarlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at myndigheden eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen vurderer din henvendelse og vender tilbage inden 10 arbejdsdage.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. For henvendelser, der ikke er relateret til webtilgængelighed, skal du kontakte den relevante myndighed direkte.