Tilgængelighedserklæring

Professionshøjskolen Absalon forpligter sig til at gøre webstedet https://kfu.pha.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”.

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kfu.pha.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Professionshøjskolen Absalon , hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på https://kfu.pha.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
  2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav). 

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

  1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
  2. Vurdering er foretaget af ekstern part
  3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vi har selv evalueret webstedet.

Det offentlige organ beskriver vurderingsmetoden som: Automatiseret test via Dynomapper applikation.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Non-text Content (A)
    Der er ikke alternativ tekst på billeder som ikke er nødvendige for brugerfunktionaliteten. Dette er i stedet angivet med aria-hidden=”true” så de bliver ignoreret af screen-readers. Disse billeder lever således stadig op til formålet, selvom de ikke har en alternativ tekst.
  • Resize text (AA)
    Visuelle ikoner som udgør en del af det grafiske udtryk, men ikke det funktionelle, er lavet i tomme i-tags, hvor de burde være lavet i em-tags. De er dog fortsat fuld skalérbare og responsive ligesom tekst, med hjælp af CSS/SCSS kodning, og lever således op til målet, selvom et forkert tag er anvendt på nuværende tidspunkt. Det samme gør sig gældende med visse tomme b-tags, som bliver brugt til at skabe afstand mellem forskellige objekter.

Uforholdsmæssig stor byrde

  • Info and Relationships (A)
    Det er ikke alle tabeller som har en ‘scope’ attribute endnu, hvilket betyder at det kan være svært for screen readers og andre digitale hjælpemidler, at finde ud af hvordan tabellen skal læses. Dette gør sig gældende på siden hvor brugeren kan ændre sine notifikationsindstillinger. Det vil kræve at der ændres i Moodle Core kodning at rette dette, hvilket forhindre sikkerhedsopdateringer af siden, og det vil derfor ikke blive rettet på nuværende tidspunkt.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

DKveu.dk er en Moodle platform. Moodle har et igangværende fokus på at få hele platformen til at leve op til webtilgængelighed, og udgiver løbende opdateringer til dette. Da Moodle er i gang med dette arbejde, vil vi bestræbe os på løbende at opgradere vores Moodle miljøer efterhånden som opgraderinger bliver tilgængelige, så vi levere en så webtilgængelig platform som mulig. Dette betyder også, at vi som udgangspunkt, ikke vil gå ind og overskrive Moodle Core kodning af hensyn til webtilgængelighed, da dette forhindre os i at opgradere vores Moodle miljøer regelmæssigt, og dermed også påvirker sikkerheden. Når dette er sagt, så opfordre vi dog samtidig folk til at rette henvendelse til os, hvis de oplever webtilgængelighedsproblemer, hvorefter vi må vurdére hvordan vi bedst muligt kan forbedre oplevelsen.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at den offentlige myndighed eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til monitorerings- og tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. Du kan ikke forvente at få svar på din henvendelse, medmindre Digitaliseringsstyrelsen har behov for yderligere uddybning.