Tilgængelighedserklæring
Region Syddanmark forpligter sig til at gøre webstedet www.regionsyddanmark.dk tilgængeligt, jf. Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer (herefter 'webtilgængelighedsloven').
Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.regionsyddanmark.dk?
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte Region Syddanmark, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.regionsyddanmark.dk:
- E-mail: webredaktion@rsyd.dk
- Telefon: 29201496
Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.
Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus skal udelukkende afspejle indhold omfattet af loven, og ikke tage højde for retmæssigt undtaget indhold. Overholdelsesstatus kan være:
- Webstedet overholder loven fuldt ud
- Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)
- Webstedet overholder ikke loven (overholder ikke de fleste krav)
Det offentlige organ oplyser: Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)
Evalueringsrapporter
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.
Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter
Ikke-tilgængeligt indhold
Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.
Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:
- ikke overholder webtilgængelighedsloven.
- ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
- ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.
Overholder ikke webtilgængelighedsloven
-
PDF filer som ikke er webtilgængelige
Der er eksempler på PDF-filer, som ikke lever op til webtilgængelighedskravene. Vi identificerer dem løbende og tager stilling til de enkelte. -
Mindre tilgængelighedsproblemer i afspilning af regionsrådsmøder
Der er identificeret mindre tilgængelighedsfejl i videoafspillerens script. Blandt andet mangler enkelte knapper programmatisk tilgængelige navne, hvilket kan give udfordringer for brugere med skærmlæsere. Vi er i dialog med leverandøren og arbejder på at opdatere scriptet, så det lever op til kravene i WCAG 2.1. -
Manglende kontrastkrav på fejlmeddelelse på nyhedsarkiv
På vores nyhedsarkiv er der i scriptet en fejlmeddelelse, der slår til, hvis der opstår en fejl i søgningen. Kontrastkravene her lever ikke til minimumskravene. Vi er i dialog med vores leverandør om at løse det. Det vurderes ikke at have en indflydelse på oplevelsen for hjemmesidens besøgende.
Uforholdsmæssig stor byrde
-
Fagmæssige rapporter
Nogle af vores rapporter på f.eks. råstofområdet er af en teknisk karakter, som gør det uforholdsmæssigt svært at få dem gjort webtilgængelige. Samtidig er rapporternes besøgstal så små, at behovet vurderes som værende for smalt til at få det gjort. Der vil blive kigget på, om rapporter af denne karakter og lignede store rapporter kan blive gjort webtilgængelige. -
Administrative retningslinjer og aftaler med udløb eller snarlig genbesøg
Der er en række sundhedsaftaler og samarbejdsaftaler, som i øjeblikket ikke lever op til webtilgængelighedskravene. Disse skal genforhandles og i politisk proces i løbet af de kommende år, hvor vi arbejder på, at dokumenterne udskiftes med webtilgængelige versioner. -
Strategier inden for Regional Udvikling
Der er udgivet rapporter, som er designet til udlevering. Disse er placeret på hjemmesiden side om side med webtilgængelige versioner. -
Miljøkonsekvensrapport
Som myndighed er vi forpligtet til at offentliggøre miljøkonsekvensrapporter. Disse er udarbejdet af borgere/virksomheder, og da dokumenterne er udarbejdet af borgere til offentlig høring, kan vi ikke rette i dem for at skabe webtilgængelige versioner. -
Manglende synstolkning til videoer
Der findes videoer på hjemmesiden uden synstolkning. Det vurderes, at synstolkning af samtlige vil være en uforholdsmæssig stor byrde i forhold til det samlede brug af videoerne. -
Indlejret indhold fra 3. part
I øjeblikket har vi indlejret et vaccinationskort for corona. Kortene fejler på en række tilgængelighedskrav. Vi har taget kontakt til leverandøren om udbedring af problemerne.
Ikke omfattet af loven
-
Dokumenter fra før 23. september 2018
Dokumenter offentliggjort før d. 23. september 2018 er ikke gjort tilgængelige medmindre de er vurderet som værende væsentlige for administrative processer.
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Acquia Optimize scanner løbende hjemmesiden for webtilgængelighedsfejl. Eventuelle redaktørfejl udbedres løbende af hjemmesideredaktør og forfatter. Tekniske brud håndteres i samarbejde med leverandører af hjemmeside og eventuelle andre aktører. Vi holder løbende øje med webstedet. Vi modtager rapporter, der melder om fejl i webtilgængeligheden. Derudover underviser vi løbende vores redaktører i god webkommunikation, så vi kan forebygge fejl.
Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den ansvarlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.
Hvis du oplever, at myndigheden eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.
Digitaliseringsstyrelsen vurderer din henvendelse og vender tilbage inden 10 arbejdsdage.
Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. For henvendelser, der ikke er relateret til webtilgængelighed, skal du kontakte den relevante myndighed direkte.