Tilgængelighedserklæring

ERHVERVSHUS FYN P/S forpligter sig til at gøre webstedet www.visitfyn.dk tilgængeligt, jf. Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer (herefter 'webtilgængelighedsloven').

Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.visitfyn.dk?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte ERHVERVSHUS FYN P/S, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.visitfyn.dk:

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus skal udelukkende afspejle indhold omfattet af loven, og ikke tage højde for retmæssigt undtaget indhold. Overholdelsesstatus kan være:

  1. Webstedet overholder loven fuldt ud
  2. Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)
  3. Webstedet overholder ikke loven (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser: Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikke-tilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

  1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
  2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
  3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

  • Indlejrede videoer, indsat via iFrames, mangler kodestykker, der angiver titler på indholdet.
    Vores content management system (CMS) tilføjer ikke en titel til videoindlejringer, hvilket gør at skærmoplæsere ikke kan afkode indholdet. Udbyder af CMS - VisitDenmark - er bekendt med denne tilgængelighedsfejl, og stiler efter at rette den ved lancering af ny frontend i Q1-Q2 2026.
  • Interaktive elementer uden korrekt ARIA-rolle
    Nogle elementer på sitet opfører sig som knapper eller links, men mangler korrekt tilgængelighedsmarkering, som f.eks. role="button". Det kan gøre det svært for skærmlæserbrugere at forstå elementets funktion. Denne fejl er en indlejret del af vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med tilgængelighedsproblemet og stiler efter at løse det i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Iframes og Javascript-indlejringer uden korrekt titelattribut
    De fleste iframe-elementer og Javascript-indlejringer på sitet har enten tomme eller uhensigtsmæssigt konfigurerede titelattributter. Det betyder, at skærmlæsere ikke får en meningsfuld beskrivelse af det indlejrede indhold, hvilket kan forringe brugeroplevelsen for personer med synshandicap. Fejlen er en indlejret del af vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med tilgængelighedsproblemet og stiler efter at løse det i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Elementer mangler korrekt semantisk rolle
    Mange klikbare eller interaktive elementer på sitet mangler en entydig semantisk rolle, som gør det tydeligt for skærmlæsere og andre hjælpemidler, hvad elementets funktion er. Det kan fx være knapper eller links, som ikke tydeligt er markeret med en role-attribut eller hvor semantikken ikke er fuldt understøttet af HTML-strukturen. Fejlen er en indlejret del af vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med tilgængelighedsproblemet og stiler efter at løse det i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Billeders tilgængelige navne tilsidesætter beskrivende alt-tekster
    På flere sider bliver billeders korrekte og beskrivende alt-tekster programmatisk overskrevet af en alternativ, mere overskriftslignende tilgængelig betegnelse. Det sker i bunden af sider under "relateret indhold". Det betyder, at skærmlæserbrugere ikke får den faktiske billedbeskrivelse, men i stedet præsenteres for en titel eller overskrift, som ikke nødvendigvis beskriver billedets indhold. Fejlen er en konsekvens af, hvordan billeder og tilgængelige navne håndteres i vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med problemet og arbejder på at forbedre håndteringen i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Citater er ikke markeret korrekt med HTML-elementer
    I enkelte tilfælde optræder direkte citater i teksten – f.eks. formuleringer som “Accepter alle” – uden at være markeret med relevante HTML-elementer som <q> eller <blockquote>. Det betyder, at skærmlæsere ikke opfatter teksten som et citat, og brugere med hjælpemidler kan dermed gå glip af vigtig semantisk information. Fejlen skyldes den måde cookie- og bannertekster indlejres i vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med problemet og stiler efter at forbedre den semantiske markering i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Afsnit bruges som overskrifter
    På flere sider anvendes almindelige afsnitselementer (<p>) til at præsentere tekst, der visuelt fungerer som overskrifter. Dette kan give mening for seende brugere, fordi teksten typisk vises med stor skrift eller fed typografi, men for skærmlæserbrugere bliver strukturen uklar. Når tekst, der burde være en overskrift, ikke er markeret med semantiske overskriftselementer (<h1>–<h6>), forringes muligheden for at få et overblik over sidens indhold og navigere effektivt. Fejlen opstår som følge af, hvordan visse tekstsektioner håndteres i vores content management system (CMS), og kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er bekendt med problemet og stiler efter at løse det i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Skjult tekst i designet
    Nogle steder på sitet vises der tekst eller symboler, som f.eks. pile eller små overskrifter, der faktisk ikke findes i selve koden – de bliver i stedet tilføjet via designlaget (CSS). Det betyder, at skærmlæserbrugere ikke får læst disse oplysninger op, fordi hjælpemidler ikke kan “se” dem. Problemet skyldes den måde vores content management system (CMS) er bygget på, og det kan ikke løses af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er opmærksom på udfordringen og forventer at løse det i forbindelse med ny frontend, som lanceres i Q1–Q2 2026.
  • Knapper uden navn
    Nogle knapper på sitet – f.eks. en play-knap til video – har ikke noget navn, som skærmlæsere kan opfange. Det betyder, at brugere med synshandicap ikke får at vide, hvad knappen gør, og dermed kan have svært ved at navigere eller afspille indholdet. Problemet skyldes den måde enkelte knapper er bygget i vores content management system (CMS), og det kan ikke rettes af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er opmærksom på problemet og arbejder på at løse det i forbindelse med ny frontend, som forventes lanceret i Q1–Q2 2026.
  • Fremhævet tekst bliver ikke læst op som vigtig
    Nogle steder på sitet bruges fed skrift til at fremhæve ord eller sektioner, som fx “Foto:”. Men når det sker med teknikken <b>, bliver teksten ikke nødvendigvis læst op som fremhævet af skærmlæsere. Det betyder, at brugere med synshandicap måske ikke forstår, at teksten er vigtig eller har en særlig funktion. Problemet skyldes den måde visse tekstformater er kodet i vores content management system (CMS), og det kan ikke ændres af redaktører. Udbyder af CMS – VisitDenmark – er opmærksom på problemet og forventer at rette det i forbindelse med ny frontend, som lanceres i Q1–Q2 2026.

Uforholdsmæssig stor byrde

  • Ikoner og billeder mangler tekstalternativer
    Der er en række ikoner og billeder på websitet, hvor der ikke findes et tekst-alternativ. Dette gælder bl.a. for henvisninger til sociale medier i sidefoden.
  • Billeder med tekst
    Der er enkelte steder på websiden, hvor der er billeder hvori der indgår tekst. Disse billeder er således ikke gjort tilgængelige.

Ikke omfattet af loven

  • Rapporter/dokumenter
    Der findes en række PDF-filer på hjemmesiden med kort og rutevejledninger samt tjeklister og andet redaktionelt materiale, som er publiceret før webtilgængelighedskravene blev lovpligtigt. Disse brochurer er ikke gjort tilstrækkeligt tilgængelige.

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

I samarbejde med VisitDenmark, arbejder vi på, at få webtilgængeligheden helt på plads. De er vores udbyder af Content Management System, og derfor er vi afhængige af, at de i deres udviklingsarbejde prioriterer tilgængelighedsinitiativer og indsatser. Sammen med de andre DMO'er har vi adgang til et fejlmeldingsystem, der gør at vi kan indmelde fejl og mangler, hvilket vi gør løbende som vi opdager elementer, der ikke lever op til nuværende tilgængelighedsstandard. Vi bruger selv Acquia/Monsido til at gennemgå vores websites med Level AA + Level AAA-tjeklister, der gør os opmærksomme på, hvor vi som indholdsredaktører kan forbedre overholdelse af tilgængelighedsstandarden, og hvor vi må fejlmelde til VisitDenmarks webteam.

Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den ansvarlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at myndigheden eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.

Digitaliseringsstyrelsen vurderer din henvendelse og vender tilbage inden 10 arbejdsdage.

Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. For henvendelser, der ikke er relateret til webtilgængelighed, skal du kontakte den relevante myndighed direkte.