Tilgængelighedserklæring
Sclerosehospitalerne S/I forpligter sig til at gøre webstedet www.scleroseforeningen.dk/sclerosehospitalerne tilgængeligt, jf. Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer (herefter 'webtilgængelighedsloven').
Oplever du, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.scleroseforeningen.dk/sclerosehospitalerne?
Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).
Du kan kontakte Sclerosehospitalerne S/I, hvis du oplever, at der er ikke-tilgængeligt indhold på www.scleroseforeningen.dk/sclerosehospitalerne:
- E-mail: webmaster@scleroseforeningen.dk
- Telefon: 36463646
- Kontaktfunktion: Har du oplevet problemer med tilgængeligheden på vores hjemmeside? Vi vil meget gerne høre fra dig, så vi kan sikre, at du får adgang til den information, du har brug for. Kontakt os venligst på webmaster@scleroseforeningen.dk eller 36463646. Vi bestræber os på at finde en løsning hurtigst muligt.
Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter det offentlige organ.
Overholdelsesstatus
Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus skal udelukkende afspejle indhold omfattet af loven, og ikke tage højde for retmæssigt undtaget indhold. Overholdelsesstatus kan være:
- Webstedet overholder loven fuldt ud
- Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)
- Webstedet overholder ikke loven (overholder ikke de fleste krav)
Det offentlige organ oplyser: Webstedet overholder loven delvist (overholder de fleste krav)
Evalueringsrapporter
Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter.
Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter
Ikke-tilgængeligt indhold
Det offentlige organ har kategoriseret det ikke-tilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.
Ikke-tilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:
- ikke overholder webtilgængelighedsloven.
- ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
- ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.
Overholder ikke webtilgængelighedsloven
-
Dekorative billeder mangler tom alt-attribut
CMS tillader angivelse af ALT-tekster, men for billeder som kun er dekorative, skal der være en tom ALT-attribut -
Utilstrækkeligt kontrastforhold på kategori-knapper på indlægssider.
På indlægssider bruges knapper til kategoriarkiver med sort font på en mørk blå farve, hvor kontrastniveau kun er 3,05:1
Uforholdsmæssig stor byrde
Intet at angive
Ikke omfattet af loven
Intet at angive
Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed
Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.
Det offentlige organs beskrivelse:
Alle ovenstående fejl kræver udvikling. Vi forventer, at fejlene er løst i medio 2026 Vi er desuden i proces med at iværksætte en kvalitetssikringsproces i arbejdet med tilgængeligt indhold blandt alle, der er involverede i vores weborganisation. Dette skal sikre et generelt løft i den indholdsmæssige del af overholdelsen af tilgængelighedsprincipper. Redaktionelt ønsker vi at fremme et fokus på 1) korrekt og passende brug af metadata, 2) at skabe struktur med overskrifter og underoverskrifter, 3) præcis kommunikationsform (herunder i form af sigende linktekster, undgå sensoriske beskrivelser, undgå forkortelser samt fokus på indholdsdækkende overskrifter) og 4) konsekvent navigation, hvor redaktørfokusset er på at skabe ensartethed i navigationen via indhold. Samtidig har vi en række grafiske principper, som særligt vedrører krav om adskillelse af elementer ved at sikre passende brug af farver og kontrastforhold, at undgå billeder af tekst/tekst på billeder samt at undgå indhold, der kan fremme anfald og fysiske reaktioner hos vores brugere. Ved udvikling af ny funktionalitet, indgår tilgængelighedsprincipper altid som en del af udviklingen. Ligeledes fortsætter vi med løbende af gennemføre automatiske såvel som manuelle tilgængelighedstests.
Henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen
Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.
Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du kontakte den ansvarlige myndighed eller det offentligretlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Det gør du ved hjælp af kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.
Hvis du oplever, at myndigheden eller det offentligretlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse til Digitaliseringsstyrelsen på mail webtilsyn@digst.dk eller indtale en besked på telefon 20 16 36 12.
Digitaliseringsstyrelsen vurderer din henvendelse og vender tilbage inden 10 arbejdsdage.
Digitaliseringsstyrelsen anvender henvendelserne som input til tilsynsindsatsen for overholdelse af webtilgængelighedsloven. For henvendelser, der ikke er relateret til webtilgængelighed, skal du kontakte den relevante myndighed direkte.